Canexel vervangen door kunststof

Canexel gevelbekleding aan uw chalet vervangen door kunststof gevelbekelding

Wat is Canexel?

Canexel werd voorheen vaak gebruikt als wandbekleding voor stacaravans en chalets. Canexel is gemaakt van geperst hout. Dit heeft dan ook de nadelen van hout: Het is niet onderhoudsarm. 

Canexel repareren

Canexel kan op een gegeven moment problemen geven. Canexel kan vochtig worden en kan gaan verrotten. Houtrot is een veel voorkomend probleem dat zich laat zien doordat er gaten in de bekleding vallen. Hout kan worden geschilderd dus Canexel ook. Alleen hiermee krijgt u al snel hetzelfde probleem terug. Het vocht is namelijk al in het hout getrokken waar het verder schade zal aanrichten. Een nieuwe laagje verf houdt alleen het nieuwe vocht tegen. Met schilderen blijft u onderhoud houden. Canexel repareren of herstellen is daarom niet aan te raden. U kunt het Canexel beter laten vervangen door kunststof wandbekleding.

Vervanger voor Canexel 

Als u de Canexel door kunststof wilt laten vervangen kan ik u hierbij uitstekend helpen. De meeste chalets en stacaravans hebben gevel-of wandbekleding van Canexel. Canexel is echter niet meer leverbaar. Wanneer u uw chalet opnieuw wilt bekleden dan werk ik meestal met Eurotexx. Dit materiaal is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Daarnaast is Eurotexx zeer luxe, hoogwaardig en onderhoudsarm. 

Andere soorten kunstofbekleding: Duafort en VinyPlus

Uiteraard is het ook mogelijk om met andere soorten buitenbekleding te werken. Zo heb ik bijvoorbeeld ook al chalets met Duafort en VinyPlus bekleed.  In overleg is het mogelijk om voor een bepaalde soort bekleding te kiezen.

1. Duafort (budgetoptie) – Dit is gladder materiaal dan Eurotexx. Duafort is net zo dik als Canexel. Dit heeft als bijkomend voordeel dat de kozijnen blijven zitten want Duafort kan achter het kozijn worden geschoven. Voordeel: Materiaal is iets goedkoper en de montage is sneller (kozijnen hoeven er niet uit) dus minder kosten kwijt aan arbeidsloon, dus een stuk goedkoper. Nadeel: De uitstraling is minder luxe dan Eurotexx of VinyPlus.
2. Eurotexx (standaardoptie) - Eurotexx is het materiaal waar wij het meest mee werken. Dit is hoogwaardig en luxe materiaal. Het materiaal heeft een houtnerf-look die niet van echt te onderscheiden is. Voordelen: De fabriek geeft 12 jaar fabrieksgarantie. Nadeel: Het materiaal is dikker dan Canexel waardoor de kozijnen uit het chalet gehaald moeten worden. Deze worden vervolgens netjes teruggeplaatst, afgewerkt en afgedicht om lekkage te voorkomen.
3. VinyPlus (extra luxe optie) – VinyPlus is ook glad materiaal en is leverbaar met of zonder schaduwrand. Dit materiaal is perfect geschikt voor een zeer luxe moderne uitstraling. VinyPlus is duurder dan Eurotexx. Kiest u voor VinyPlus? Neem dan even contact met ons op voor de meerprijs.

Gemiddeld zijn er zo'n 3-7 werkdagen nodig om een chalet opnieuw te bekleden, afhankelijk van de grootte van het chalet, voor welke bekleding er is gekozen en afhankelijk van droog weer. Ik werk namelijk buiten en op locatie.

Meer lezen over kunststof bekleding van een chalet? Kijk dan op deze pagina: Chalet opnieuw bekleden met Eurotexx. 

Wilt u een voorbeeld zien van een chalet dat met VinyPlus is bekleed? Kijk dan op deze pagina: Nieuw chalet laten bouwen.

Let op: Ik werk alleen met houten en kunststof chalets/stacaravans, niet met aluminum stacaravans.

Foto's

Op de foto's hieronder kunt u een voorbeeld zien hoe het Canexel wordt vervangen door kunststof wandbeleding.

Wat zijn de kosten om Canexel te laten vervangen?

Dit is zo lastig te zeggen. Dat is natuurlijk afhankelijk van voor welke soort wandbekleding u kiest.  Daarnaast maakt het hierbij ook uit hoe groot het chalet is. En of er een erker in zit en of er boeidelen vervangen moet worden, wat voor extra werk zorgt. 

Offerte?

Offerteprijzen die worden gegeven voor het vervangen van Canexel zijn inclusief:

  • Materiaal
  • Arbeidsloon
  • Reisuren
  • Afwerking binnenkant chalet (ramen)
  • Afval afvoeren
  • Tochtband plaatsen
  • Alles afkitten
  • Boeien opnieuw vastzetten
  • Regenpijpen opnieuw vastzetten

Ga naar de contactpagina om een offerte aan te vragen.

Facebook

Op onze facebookpagina vindt u onze meest recente projecten. Neem gerust een kijkje op www.facebook.com/chaletrenovatie

Andere chaletrenovatie projecten

Naast het plaatsen van kunststof ramen en deuren kunt  u mij ook voor andere renovaties aan uw chalet of stacaravan benaderen. Zo kunnen wij bestaande wandbekleding vervangen door kunststof bekleding, een nieuwe aanbouw laten plaatsen of het dak van uw chalet renoveren.

Canexel is verrot

Voor het vervangen van de canexel
Chalets en stacaravans hebben vaak last van houtrot of vochtproblemen. U kunt het zien doordat er gaten in de bekleding vallen zoals op bovenstaande foto. Meestal is dit bekleding van Canexel. Dit kan na enkele jaren optreden of na enkele tientallen jaren.

Canexel laten vervangen door kuststof bekleding

Na het vervangen van de canexel
Wanneer u ervoor kiest om uw chalet of stacaravan met nieuw kunststof te laten bekleden wordt het chalet helemaal gestript. Boeidelen worden losgemaakt en de kozijnen worden eruit getild en later weer vastgezet. Vervolgens wordt de kunststof bekleding op maat gemaakt en bevestigd. 

Canexel is vervangen door kunststof bekleding van Eurotexx

Op de bovenstaande foto wordt de oude Canexel gevelbekleding vervangen door nieuw hoogwaardig kunststof bekleding van Eurotexx.

Canexel is vervangen door kunststof bekleding van VinyPlus

Op de bovenstaande foto wordt de oude Canexel gevelbekleding vervangen door nieuw hoogwaardig kunststof bekleding van VinyPlus.

Canexel vervangen bij Camping Tussen de Diepen in Blokzijl

In Blokzijl hebben we op camping Tussen de Diepen een chalet opnieuw bekleed. De oude Canexel bekleding was behoorlijk verschenen in de zon.
Het oude Canexel is verwijderd en vervangen door nieuwe kunststof bekleding van Eurotexx. De ramen, deuren en kozijnen zijn eruit gehaald en er later weer netjes in geplaatst. Op deze pagina ziet u een greep uit de chalets die ik heb bekleed. Voor meer foto's verwijs ik u graag naar mijn facebookpagina.

Chalets op camping Tussen de Diepen in Delfzijl
Canexel verwijderen van chalet
Canexel vervangen door kunststof bekleding van Eurotexx
Oude canexel is verschenen door de zon
Boeien vervangen chalet
Kozijnen uit chalet halen
Latten zagen voor nieuwe bekleding
Canexel vervangen door kunststof bekleding
Luchtfoto Tussen de Diepen Delfzijl
Luchtfoto Tussen de Diepen Delfzijl
Luchtfoto Tussen de Diepen Delfzijl

Chalet opnieuw bekleden in Voorthuizen

In Voorthuizen heb ik onderstaand chalet opnieuw bekleed. Het Canexel begon te rotten en was behoorlijk aan vervanging toe. Op de 'voor' foto's kunt u ook zien hoe slecht de staat van het is. De gaten vielen hier en daar al in de bekleding. De gevelbekleding van dit chalet is vervangen door kunststof bekleding van Eurotexx. Af fabriek geeft Eurotexx hier 12 jaar garantie op. Dit is dan ook materiaal waar ik graag mee werk. Op deze pagina ziet u een greep uit de chalets die ik heb bekleed. Voor meer foto's verwijs ik u graag naar mijn facebookpagina.

Canexel verrot
Canexel verwijderen
Canexel verwijderen
Canexel vervangen door kunststof bekleding van Eurotexx
Aanbouw voorzien van kozijnen
Canexel verwijderen
Lange kant chalet canexel verwijderen
Canexel vervangen door kunststof bekleding
Lange kant chalet voorzien van kozijnen en regenpijpen
Canexel erker vervangen door kunstof bekleding
Eindresultaat vervangen canexel

Chaletrenovatie Patrick Koel

Sinds 2008 werk ik voor mezelf in de recreatiesector. Hiervoor ben ik jaren bij Gritter Chalets & Stacaravans in dienst geweest. Ik bekleed op jaarbasis zo'n 20 chalets. Naast het opnieuw bekleden van een chalet of stacaravan kan ik ook uw dak vernieuwen en een aanbouw of schuifpui plaatsen. Voor alle voorkomende werkzaamheden aan uw chalet kunt u bij mij terecht.

overmij patrick klein

Contact

Patrick Koel
Schooldijk 110 A
7844 KA Veenoord (Drenthe)

E-mail: patrickkoel@hotmail.com
Tel: 06-28489220
Kvk: 01128501
BTW: NL001401541B84