Chalet of stacaravan opnieuw bekleden met kunststof

Chalet of stacaravan opnieuw bekleden met kunststof

Nederland is een land met een vochtig klimaat. Vooral het voorjaar, najaar en de winterperiodes kunnen behoorlijk nat zijn. Dit zorgt ervoor dat veel stacaravans en chalets die met Canexel zijn bekleed last krijgen van vochtproblemen. Aan de meeste chalets zijn dan ook na verloop van tijd vochtplekken en houtrot te zien. Donkere kleuren kunnen daarnaast behoorlijk verschijnen door de zon.

Kunststof wandbekleding / gevelbekleding

Gemiddeld bekleed ik zo'n 20 chalets per jaar en dat doe ik al sinds 2008. Daarnaast doe ik uiteraard ook andere werkzaamheden. Wanneer u uw chalet opnieuw wilt laten bekleden dan gebeurt dat met kunststof. Ik werk vooral met Eurotexx, dubbel rabat. Dit materiaal is verkrijgbaar in verschillende kleuren (zie onderaan deze pagina). Daarnaast is Eurotexx zeer luxe, hoogwaardig en onderhoudsarm. Eurotexx bevat een houtnerf die nauwelijks van echt te onderscheiden is.

Eurotexx is iets dikker materiaal dan Canexel, waardoor we de kozijnen uit het chalet moeten halen. De Eurotexx wordt achter het kozijn geplaatst zodat u geen last krijgt van lekkage. Alles wordt netjes afgewerkt en gekit zodat het chalet weer helemaal waterdicht is. Het eruit halen van de kozijnen dat klinkt misschien als een heftige ingreep, maar ik kan u verzekeren dat dit echt meevalt. Voor mij is dit dagelijks werk. Er wordt zorgvuldig met de kozijnen omgesprongen en ze worden voorzichtig teruggeplaatst. Mocht u nieuwe kunststof kozijnen willen bestellen dan kan ik u daar ook aan helpen.

Andere soorten kunstofbekleding: Duafort en VinyPlus

Uiteraard is het ook mogelijk om met andere soorten kunststof buitenbekleding te werken. Zo heb ik bijvoorbeeld ook al chalets met Duafort en VinyPlus bekleed.  In overleg is het mogelijk om voor een bepaalde soort bekleding te kiezen.

1. Duafort (budgetoptie) – Dit is gladder materiaal dan Eurotexx. Duafort is net zo dik als Canexel. Dit heeft als bijkomend voordeel dat de kozijnen kunnen blijven zitten want Duafort kan achter het kozijn worden geschoven. Voordeel: Materiaal is iets goedkoper en de montage is sneller (kozijnen hoeven er niet uit) dus minder kosten kwijt aan materialen en arbeidsloon, dus een stuk goedkoper. Nadeel: De uitstraling is minder luxe dan Eurotexx of VinyPlus.
2. Eurotexx (standaardoptie) - Eurotexx is het materiaal waar wij het meest mee werken. Dit is hoogwaardig en luxe materiaal. Het materiaal heeft een houtnerf-look die niet van echt te onderscheiden is. Voordelen: De fabriek geeft 12 jaar fabrieksgarantie. Nadeel: Het materiaal is dikker dan Canexel waardoor de kozijnen uit het chalet gehaald moeten worden. Deze worden vervolgens netjes teruggeplaatst, afgewerkt en afgedicht om lekkage te voorkomen.
3. VinyPlus (extra luxe optie) – VinyPlus is ook glad materiaal en is leverbaar met of zonder schaduwrand. Dit materiaal is perfect geschikt voor een zeer luxe moderne uitstraling. VinyPlus is duurder dan Eurotexx. Kiest u voor VinyPlus? Neem dan even contact met ons op voor de meerprijs.

Gemiddeld zijn er zo'n 3-7 werkdagen nodig om een chalet opnieuw te bekleden, afhankelijk van de grootte van het chalet, voor welke bekleding er is gekozen en daarbij ben ik afhankelijk van droog weer. Ik werk namelijk buiten op locatie.

Wilt u een voorbeeld zien van een chalet dat met VinyPlus is bekleed? Kijk dan op deze pagina: Nieuw chalet laten bouwen.

Let op: Wij werken alleen met houten en kunststof chalets/stacaravans, niet met aluminum stacaravans.

12 jaar fabrieksgarantie op kunststof Eurotexx wandbekleding

Eurotexx geeft zelf 12 jaar fabrieksgarantie omdat zij volledig achter de kwaliteit van hun product staan. Eurotexx heeft de eigenschap dat het tegen zeer vochtige weersomstandigheden kan. Eurotexx kunstofbekleding is voorzien van een houtstructuur die niet van echt te onderscheiden is. Ik werk graag met dit product en ik raad deze kunststof bekleding dan ook bij iedereen aan.

Eurotexx is verkrijgbaar in diverse kleuren. De levering is snel. Ik bestel het kunststof voor u de juiste kleur en deze wordt vervolgens (meestal binnen een week) geleverd. Helemaal onderaan deze pagina kunt u zien in welke kleuren Eurotexx beschikbaar is.

Foto's

Op de foto's hieronder kunt u een voorbeeld zien hoe het opnieuw bekleden van een chalet of stacaravan tot stand komt.

Wat zijn de kosten om een chalet of stacaravan opnieuw met kunstof te laten bekleden?

U wilt de huidige gevelbekleding (canexel) van uw stacaravan of chalet vervangen door kunststof bekleding? Vraag dan een offerte aan. Offerteprijzen die worden gegeven voor het opnieuw bekleden van een chalet zijn inclusief:

 • Materiaal
 • Arbeidsloon
 • Reisuren
 • Afwerking binnenkant chalet (ramen)
 • Kozijnen worden eruit gehaald en er weer in gezet
  (dit moet omdat het nieuwe materiaal Eurotexx een paar mm dikker is dan het oude materiaal)
 • Afval afvoeren
 • Tochtband plaatsen
 • Alles afkitten
 • Boeien opnieuw vastzetten
 • Regenpijpen opnieuw vastzetten

Ga naar de contactpagina om een offerte aan te vragen.

Facebook

Op onze facebookpagina vindt u onze meest recente projecten. Neem gerust een kijkje op www.facebook.com/chaletrenovatie

Andere chaletrenovatie projecten

Voor chaletrenovatie bent u bij mij aan het juiste adres. Naast het plaatsen van kunststof ramen en deuren kunt  u mij ook voor andere renovaties aan uw chalet of stacaravan benaderen. Zo kunnen wij bestaande canexel wandbekleding vervangen door kunststof wandbekleding, een nieuwe aanbouw laten plaatsen, een dakrenovatie of kunststof kozijnen laten plaatsen.

Chalet bekleden met Eurotexx

Op deze foto ziet u dat de oude bekleding aan de linkerzijde helemaal is verschenen. Aan de achterkant is al gedeeltelijk nieuwe Eurotexx bevestigd. 

Chalet bekleden met Eurotexx

Op deze foto ziet u dat het raam + kozijn eruit is gehaald. De nieuwe Eurotexx is een paar milimeter dikker dan het oude Canexel materiaal. Om het nieuwe materiaal achter het kozijn door te laten lopen moet het kozijn eruit worden gehaald. Als dit niet gebeurt dan krijgt u lekkage. Uiteraard wordt alles netjes teruggeplaatst en afgekit. Aan de voorkant van het chalet ziet u de nieuwe bekleding en aan de linkerkant van het chalet de oude bekleding.

Canexel vervangen door nieuwe kunststof bekleding
Chalet bekleed met VinyPlus

Op deze foto ziet u een chalet dat bekleed is met VinyPlus. Dit is een soort kunststof bekleding dat tegenwoordig steeds vaker wordt gebruikt. VinyPlus is hoogwaardig kunststof materiaal, op deze foto in houtkleur met een schaduwrand.

YouTube video Eurotexx

Kleuren Eurotexx:

Kleuren Eurotexx
Logo Eurotexx

Nieuwe bekleding, boeien en goten bij RCN Camping de Roggeberg in Appelscha.

De klanten van dit chalet hebben het chalet overgenomen op RCN Camping De Roggeberg te Appelscha. Er was al heel lang niks aan het chalet gebeurd. De canexel moest worden vervangen door VinyPlus, kleur Turners Eiken. Er moest een aanbouw komen. De aanbouw is voorzien van hoogwaardige gevelbekleding van kunststof en kunststof kozijnen. Daarnaast zijn er nieuwe kunststof boeien geplaats en zijn de dakgoten en regenpijpen vervangen. Volgend jaar willen ze waarschijnlijk de overige kozijnen van het chalet ook vervangen door kunststof kozijnen. En wellicht dat er nieuwe dakpanplaten op komen in de kleur zwart.

Meer lezen over het laten maken van een aanbouw voor uw chalet of stacaravan? Ga dan naar de pagina: Nieuwe aanbouw laten maken.

Voor meer foto's verwijs ik u graag naar mijn facebookpagina.

Oude situatie chalet - voorzien van canexel
VinyPlus kunststof bekleding zagen
Achterkant chalet opnieuw bekleden met VinyPlus kunststof
Achterkant chalet opnieuw bekleden met VinyPlus kunststof
Luchtfoto kunststof vervangen chalet
Luchtfoto kunststof vervangen chalet
Luchtfoto kunststof vervangen chalet
Luchtfoto kunststof vervangen chalet
Oude canexel strippen van stacaravan
Chalet opnieuw bekleed met VinyPlus
Aanbouw aan chalet gemaakt
Aanbouw aan chalet voorzien van folie
Aanbouw aan chalet voorzien van folie en dak erop
Aanbouw aan chalet opnieuw bekleed met VinyPlus
Chalet opnieuw bekleed met VinyPlus
Chalet opnieuw bekleed met VinyPlus
Oude tochtband van kozijnen afhalen
Ramen opnieuw bevestigen in chalet
Ramen opnieuw bevestigen in chalet
Ramen vastzetten in chalet
Nieuwe boeien en regenpijpen bevestigd aan chalet
Nieuwe boeien en regenpijpen bevestigd aan chalet

Chalet opnieuw bekleden in Voorthuizen

In Voorthuizen heb ik onderstaand chalet opnieuw bekleed. Het Canexel begon te rotten en was behoorlijk aan vervanging toe. Op de 'voor' foto's kunt u ook zien hoe slecht de staat van het is. De gaten vielen hier en daar al in de bekleding. De gevelbekleding van dit chalet is vervangen door kunststof bekleding van Eurotexx. Af fabriek geeft Eurotexx hier 12 jaar garantie op. Dit is dan ook materiaal waar ik graag mee werk. Op deze pagina ziet u een greep uit de chalets die ik heb bekleed. Voor meer foto's verwijs ik u graag naar mijn facebookpagina.

Oude bekleding chalet - voor situatie
Canexel strippen van het chalet
Regels aanbrengen voor nieuwe kunststof bekleding
Zijkant chalet opnieuw bekleed met Eurotexx crème
Kozijnen teruggeplaatst in chalet
Regels aanbrengen voor nieuwe kunststof bekleding aan de zijkant van het chalet
Regels aanbrengen voor nieuwe kunststof bekleding aan de zijkant van het chalet
Zijkant chalet opnieuw bekleed met Eurotexx kunststof
Regenpijpen vastgezet aan chalet
Erker opnieuw bekleed van chalet
Dronefoto camping tussen de diepen

Chalet opnieuw bekleden Stegeren

In Stegeren op chaletpark Résidence Belmonde hebben wij een chalet opnieuw bekleed. De rode kleur is verdwenen en nieuwe Eurotexx, kleur crème, is aangebracht. Daarnaast zijn alle ramen vervangen door kunstsof kozijnen. De erker is verwijderd. Hiervoor in de plaats is een groot raam gekomen. De binnenkant is ook volledig afgewerkt. De eigenaren van dit chalet kunnen hiermee weer jaren vooruit.

Oude situatie - rood chalet erker
Nieuwe situatie - crème erker
Achterkant chalet rood
Achterkant chalet opnieuw bekleed in crème
Zijkant chalet rood
Zijkant chalet opnieuw bekleed in crème kunststof
Regels bevestigen op stacaravan voor het aanbrengen van kunststof
Crème kunststof bevestigen op chalet
Crème kunststof bevestigen op chalet zijkant
Crème kunststof bevestigen op chalet voorkant
Crème kunststof bevestigen op chalet zijkant
Erker vervangen chalet door groot raam

Chaletrenovatie Patrick Koel

Sinds 2008 werk ik voor mezelf in de recreatiesector. Hiervoor ben ik jaren bij Gritter Chalets & Stacaravans in dienst geweest. Ik bekleed op jaarbasis zo'n 20 chalets. Naast het opnieuw bekleden van een chalet of stacaravan kan ik ook uw dak vernieuwen en een aanbouw of schuifpui plaatsen. Voor alle voorkomende werkzaamheden aan uw chalet kunt u bij mij terecht.

overmij patrick klein

Contact

Patrick Koel
Schooldijk 110 A
7844 KA Veenoord (Drenthe)

E-mail: patrickkoel@hotmail.com
Tel: 06-28489220
Kvk: 01128501
BTW: NL001401541B84